Veel gestelde vragen

En de antwoorden

Veel gestelde vragen

Ik vind het belangrijk om helder te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Daarom hieronder een aantal veel gestelde vragen en natuurlijk de antwoorden. Heb je nog andere vragen of opmerkingen, laat het me weten. Domme vragen bestaan niet … het zou jammer zijn als je achteraf bedenkt dat je van te voren meer had willen weten.

Op alle opdrachten die ik aanneem, zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.
Wat trek ik aan?

Om de shoot zo natuurgetrouw mogelijk te houden kan je de kleren aan doen die je altijd aan doet als je aan het werk bent. Bedenk wel dat zwarte kleren vaak somber overkomen en dat drukke prints of teksten afleiden van waar het om gaat. Dus als je meerdere werk-outfits hebt, hou hier dan rekening mee. En indien mogelijk: zorg voor een extra outfit, dan kunnen we kijken wat het beste werkt.

Is er een visagist aanwezig?

Neen, visagie is niet inbegrepen en meestal ook niet nodig. Ik fotografeer je graag zoals je bent. Dus als je nooit make-up gebruikt, dan hoeft dat nu ook niet. Als je wel gewend bent om jezelf op te maken, doe dat dan nu ook, maar hanteer de poeder-kwast met mate.

Kan ik iemand een fotoshoot of video cadeau geven ?

Wat een leuk idee! Natuurlijk kan dat! Kies het bedrag dat je wilt geven en eventueel overige wensen en ik maar er een mooie cadeaubon van!

Wat te doen bij ziekte?

Is één van de deelnemers aan de fotoshoot ziek op de afgesproken dag, dan verzetten we de afspraak. Hier zijn geen kosten aan verbonden, mits we meteen een nieuwe datum prikken.

Hoe moet dat als jij (Anneke) zelf ziekt wordt?

Als ik zelf ziek word dan zal ik je zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen en een nieuwe datum afspreken. Mocht de shoot op een specifieke datum moeten plaatsvinden dan doe ik mijn uiterste best om een gelijkwaardige vervanger te regelen.

Kan de shoot doorgaan in deze tijden van corona?

Jazeker kan dat. Ik hou me aan de richtlijnen van het RIVM, maar daar binnen is veel mogelijk. Als we allemaal ons best doen om afstand te houden en bij twijfel over ziekte een test doen of de afspraak verzetten dan gaat het goed komen. En, dat is dan weer het voordeel van een één-vrouwsbedrijf: ik kom alleen;-)

Kan ik een foto- of video-shoot afzeggen?

  • Wanneer je dit meer dan 30 dagen van tevoren aangeeft, is dat geen probleem. Hoe korter van tevoren je afzegt: hoe meer kosten ik in rekening breng:
    • Tussen 30 – 7 dagen voor de afspraak: 25% van de overeengekomen kosten
    • Tussen 7 dagen en 24 uur voor de afspraak: 50% van de overeengekomen kosten
    • Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak of als je niet komt opdagen, dan wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Wanneer zijn de foto’s klaar?

De gemaakte foto’s worden binnen 1 á 2 weken na de fotoshoot door mij geselecteerd en nabewerkt, daarna krijg je ze toegestuurd.

 

Hoe krijg ik de foto's te zien?

Zodra de foto’s klaar zijn, stuur ik ze naar je toe per we-transfer. Je kunt ze dan downloaden en gebruiken zoals je zelf wilt. Je krijgt van mij kleine bestanden die je meteen op social media kunt zetten en grote bestanden die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om af te drukken of een boek van te maken.

Waarom bewerk je de foto’s nog achteraf? Is het niet in één keer goed?

De foto’s die ik maak zijn in bestandstype ‘RAW’. Dat wil zeggen dat er veel informatie in het bestand zit en dat ik nog allerlei aanpassingen kan doen. Ik bewerk de foto’s één voor één en kijk wat er nodig is om jou nog beter te laten shinen. Is het licht goed, moet er een stukje worden bijgesneden of moet er meer nadruk op een detail. Zo worden de foto’s nog beter en laten ze zien wat je wilt laten zien.

Kan ik bij jou een foto (vergroot) laten uitprinten?

Jazeker! Ik kan een foto afdrukken op fine-art papier zodat je deze kunt inlijsten en ophangen, of cadeau geven aan je moeder bijvoorbeeld. Prijzen en formaten op aanvraag.

Kan jij een fotoboek maken van de foto’s?

Jazeker! Ik vind het erg leuk om een mooi fotoboek te maken. Laat me weten wat je wensen zijn en ik ga voor je aan de slag. Formaten en prijzen op aanvraag.

Hoe wordt de video afgeleverd?

De eerste versie van de video krijg je te zien via een link op mijn YouTube kanaal. Deze link is privé en kan je alleen zien door op de link te klikken. Het voordeel hiervan is dat je de video niet zelf hoeft te downloaden. De definitieve versie stuur ik naar je toe per we-transfer zodat je deze naar eigen inzicht kan gebruiken. Het formaat van de video is mp4.

Krijg ik alle gemaakte video opnames zelf ook?

Nee, al het materiaal dat wordt opgenomen blijft in bezit van Anneke Lubbers Fotografie & Video. Dit zijn vaak grote bestanden waar veel stukken in zitten die ik niet gebruik voor jouw uiteindelijke video. De beste stukken worden gebruikt voor jouw professionele video!

Hoe zit het met auteursrecht en portretrecht?

Het auteursrecht op de gemaakte foto’s en video’s behoort toe aan Anneke Lubbers Fotografie & Video. Je kunt deze bestanden gebruiken voor je social media en website. Alle foto’s en video’s die ik maak, mogen door mij worden gebruikt voor promotiedoeleinden. Bijvoorbeeld op mijn website of social media. Mocht je dit liever niet willen, of bepaalde foto’s niet op de socials  willen hebben, laat me dat weten, dan kan ik daar rekening mee houden. Lees hierover ook in mijn Algemene Voorwaarden.

Ik wil een afspraak maken!

Ik wil eerdere reportages bekijken.