Abstract en kunst

wat zie jij in vreemde vormen en kleuren?

Abstracte vormen. Lijnen, kleuren, patronen, ik zie ze overal. In de natuur, in een gebouw of gewoon thuis op het dak. Uren kan ik er naar kijken. In de bewerking op mijn computer zorg ik dat er een bijzonder beeld ontstaat. Een beeld dat je misschien niet hebt gezien toen je er langs liep, maar wat al wel onderhuids aanwezig was.

Kom kijken, wat zie jij?

Zand en water

Een klein stroompje voert zwart zand met zich mee vanuit het binnenland naar de kust. Hier vormt het wonderlijke patronen met het lichte zand van het strand. Patronen die telkens veranderen en waar je van alles in kunt zien.

Met een paar kleine aanpassingen, voornamelijk in licht en donker, ontstaat er ineens een bos, of een gezicht of … wat je er maar in ziet.

Skagsanden strand – Lofoten – Noorwegen

Sneeuwbomen

Eigenlijk was het een warme winter. Maar ‘s nachts had het gesneeuwd. Dus vroeg in de morgen op pad om de bomen vast te leggen als ze op hun mooist zijn … verstild in de witheid van de winter. Halverwege de morgen begon het alweer te dooien … ik was net op tijd!

Ugchelse Berg en Park Berg en Bos – Apeldoorn – Nederland

IJssculptuur

Waar groeit ijs beter dan op een plek met veel water? En waar beter dan op een plek waar het water stroomt, zodat het bevroren aan de randjes blijft plakken. Nee, je hoeft echt niet ver op reis om mooie dingen te zien. Je moet alleen weten waar je het moet zoeken.

Park Berg en Bos – Apeldoorn – Nederland

Ik zie, ik zie…

Wat denk je te zien op deze foto’s?  Lijnen, vormen, kleuren. Spreekt het je aan, zie je er iets in? Of kan je er niets mee? Wil je dat ik vertel wat het is? Wordt het beeld daar beter van? Ga je op een andere manier kijken? Of spreekt het beeld tot je, zonder uitleg.

Wat je ziet is ijs … ijs op de bosgrond, een bevroren plas. In de nabewerking ben ik op zoek gegaan naar Mooi Beeld. Details die voor mij een klein verhaal vertellen, details waar ik iets in zie. wat zie jij? Ieder zijn eigen fantasie!

Park Berg en Bos – Apeldoorn – Nederland